plaatje is http://www.maryamma.nl/images/background/daypage.jpg css = day_css.php Djembe Workshop

Djembe Workshop

In deze workshop staan plezier en enthousiasme voorop!
De djembe is een laagdrempelig instrument en het bespelen ervan niet leeftijdsgebonden. Het zet mensen in beweging en geeft al snel voldoening. Ervaring is niet, nodig iedereen kan meedoen. Helemaal weg uit de dagelijkse werksfeer en sleur leert u familie, vrienden en collega's op een andere manier kennen. U doet nieuwe inspiratie op, verbetert onderlinge kontakten en krijgt nieuwe energie.
Vraag nu een offerte aan!


Hoe werkt het?

Wij komen op locatie met een Afrikaanse djembe voor alle deelnemers, een ervaren instructeur en een begeleider op de bastrommels (doundouns). De doundouns zorgen voor een basisritme dat direct opzweept en uitnodigt om mee te trommelen. Behalve doundouns en djembes worden er ook percussie instrumenten gebruikt. Voor aanvang van de workshop decoreren wij de ruimte met ons decor en diverse andere accessoires, zoals Afrikaanse doeken, varens en hangplanten. Na het klaarzetten van de stoelen, de djembes en het geluid is het tijd om met de workshop te starten.

Hoe verloopt een workshop?

Tijdens de workshop maak je kennis met de achtergrond van dit fascinerende instrument en zijn land van herkomst. Nadat kort de basisvaardigheden zijn uitgelegd beginnen we aan de opbouw van het ritme. Het ritme bestaat uit meerdere begeleidende partijen, een intro en solo frases. Na 15 minuten heb je de slag al zodanig te pakken dat je het plezier in het spelen van de djembe ervaart. Na een korte pauze worden alle partijen samengevoegd en aangevuld met de percussie instrumenten sluiten we de workshop af met een spetterende finale.

Lokaties

De workshop kan plaatsvinden op onze eigen locatie in Alkmaar of op elke andere locatie in Nederland. Gaat u zelf een locatie regelen dan zijn de eisen waar de ruimte aan moet voldoen simpel. Voldoende ruimte voor alle deelnemers om te kunnen zitten, het liefst in een u-vorm, met een vrije ruimte voor het decor, de doundoun speler en workshop leider. Houdt er wel rekening mee dat trommelen overlast kan bezorgen en overleg hierover met de beheerder. Wanneer u niet beschikt over en eigen ruimte dan kunnen wij dat voor u regelen.

Aanvullende mogelijkheden

* Een feestelijk Afrikaans welkomst drankje
* Een Afrikaans drankje tijdens en/of na de workshop
* Een (Afrikaanse) lunch voor de workshop
* Een smakelijke (Afrikaanse) maaltijd of buffet als afsluiting van de    workshop !!
* Een combinatie met een creatieve of sportieve workshop
* Een arrangement op maat
offerte offerte offerte offerte offerte offerte offerte offerte offerte


sendpic