plaatje is http://www.maryamma.nl/images/background/nightpage.jpg css = night_css.php Referenties
Teambuilding Docenten Personeelsuitjes Gemeenten
Zorginstellingen Zangkoren Familiefeest Verjaardagen
Bruiloft Scholen Stichtingen Diversen
Recyclen Workshops op onze lokatie in Alkmaar
Teambuilding

Workshops Politie Kennemerland

Als managementteam van politie IJmond hebben we met veel plezier een djembe workshop gevolgd bij Maryamma. Tijdens het avondprogramma van onze management-tweedaagse heeft Marja ons meegenomen op een muzikale samenwerkingsreis. De enthousiaste leiding van Marja zorgde voor veel plezier en energie. Iedereen kon meedoen en door de opzwepende ritmes was stilzitten geen optie meer! Een heerlijke ontspannen activiteit. Marja bedankt voor de energieke workshop!
Anja Hoog Antink M SC
Operationeel specialist C basisteam Ijmond.


Workshops Politie Noord-Holland

Marja van Maryamma Workshops Alkmaar heeft 6 geweldige inspirerende workshops verzorgd tijdens onze twee teambuildingdagen. Het doel van deze workshops was 'samenwerken'. Met de wijze waarop zij deze workshops verzorgde heeft dit zeker aan de doelstelling bijgedragen. Het enthousiasme was in enkele groepen zo groot dat men het jammer vond dat de tijd zo snel om vloog. Er waren collega's die naast het trommelen op de Djembee ook voor de groep gingen staan en daar een solo van jewelste weggaven. Er wordt nu nog steeds over gesproken.
Bedankt !
Rona Speets
Teamchef B Intake & Service ZAWA


Recycel Sound workshop

Brussel 125 personen.

Wij willen je graag bedanken voor de ontzettende leuke workshop die je gisteren gegeven hebt! Jij en je team waren flexibel en hebben zich aangepast aan de omstandigheden die inderdaad niet optimaal waren! Wat voor ons en onze klant belangrijk is/ was is dat de deelnemers zich amuseren en dat hebben ze vast en zeker gedaan! Het materiaal dat je mee had was zeer verzorgd en ik denk dat al de deelnemers aangenaam verrast waren! Ikzelf en Way2events zijn zeer tevreden over deze eerste samenwerking en we hopen dat dit het begin was van een langdurige samenwerking. Hartelijk bedankt voor de fijne teambuilding en de uitstekende service!
Evelien Schepers
Way2events BVBA


Energizer Randstad Nederland

Djembe Workshop Diemen.

Een workshop Djembe van Marja en Ruud is een uitstekende manier om als team te leren zowel letterlijk als ook figuurlijk je slagkracht te vergroten! De reacties waren unaniem positief!! Bedankt voor de leuke workshop, helemaal top!!
Monique Lont
Klantmanager Regio Noord Oost


Kelly Services Nederland

Djembe Workshop Heemstede.

Onze kick-off meeting 2013 heeft door Maryamma een leuke muzikale omlijsting gekregen. Marja is zeer enthousiast en neemt de deelnemers mee op een muzikale toer. Onze internationale groep heeft de sessie als zeer positief ervaren. Echt een leuk teamevenement. Daarnaast was de catering ook perfect verzorgd. Zeker een aanrader als je met je organisatie eens iets anders wil doen.
Ariadne Bartels
Service Manager Benelux


Teambuilding Management SNS Utrecht

Djembe Workshop Utrecht.

Na een korte uitleg over de djembe en haar oorsprong zijn we meteen aan de slag gegaan. Wonderlijk, hoe we na een paar minuten goed klinkende, opzwepende muziek weten te produceren. De professionele begeleiding van Maryamma is hier zeker debet aan. Marja had de regie op een leuke manier in handen. Met haar enthousiaste en aanstekelijke houding weet ze een ieder zover te krijgen om maat te houden. Wij kijken daarom ook terug op een zeer geslaagde dag. Super!
Peter Attema,
Productmanagement SNS.


Teambuilding Management ING collect

Djembe Workshop Denhaag.

Aan het eind van een toch wel vermoeiende managementdag en na een copieuze maaltijd werden we als team verrast met een Djembe sessie. Wat voor de een al bijna gesneden koek was, was voor de ander een volstrekt nieuwe ervaring. Het enthousiasme waarmee deze sessie gegeven werd, werkte dusdanig aanstekelijk, dat we na ruim anderhalf uur trommelen en tingelen, in staat waren omeen redelijk gelijkklinkend Djemberitme op de band te krijgen. Ondanks dat ik tweedagen last van mijn handen heb gehad, kan ik niet anders dan concluderen dat een dergelijke Djembe sessie, ondanks de inspannende bezigheid een uitermate ontspannende uitwerking heeft en uiteindelijk meer energie oplevert dan wat het kost.
Hilbrand Loonstra
ING-collect.


Teambuilding Koninklijke Ahold N.V.

Djembe Workshop Amsterdam.

Onder het motto Ahold goes Africa, hebben wij veel plezier beleefd aan de - voor de meesten van ons - eerste kennismaking met de djembee tijdens een workshop bij Maryamma op 4 november 2011.
Marja wist ons direct te prikkelen door te melden dat het tot dan toe slechts 1 team was gelukt om bij de eerste sessie gelijk af te slaan. En hoewel wij daarin inderdaad pas na een aantal keren slaagden, was het teambuildend vermogen van deze workshop, die op aanstekelijke wijze door Marja werd geleid, er niet minder om.
Al snel lieten wij ons meevoeren door de opzwepende bas- en hoge tonen van de soepel geintroduceerde ritmes en moesten de ramen open.
Sommigen voelden zich al in hogere sferen met een tweede begeleidingspartij en andere ontpopten zich - al of niet vrijwillig - tot ware solisten.
Deze workshop werkte buitengewoon aanstekelijk en er gingen al snel stemmen op om een set djembees op kantoor te zetten of in het stafoverleg te integreren. Ook de culinaire omlijsting was zeer geslaagd. Dank aan Marja en alle overige medewerkers voor een geslaagde middag en avond!
OO-OO-OO...! [tot ziens]
Ahold Group Legal
Koninklijke Ahold N.V.


Gerbrand W. van Bokhorst

Teambuilding KLPD

Djembe Workshop Driebergen.

Marja heeft voor 40 leidinggevenden van de politie een Djembe workshop gegeven en dat was een groot succes. Niet alleen weet ze in zeer korte tijd de zaal om te toveren in een Afrikaanse sfeer maar door haar enthousiasme, vakmanschap en gedrevenheid krijgt ze de groep binnen de kortste keren mee. Na even oefenen met een paar basistechnieken klinkt het al snel "net echt". Door de ondersteuning van de bastrommels heb je al direct een goed ritme en kan je dat ook goed vasthouden. Tot mijn verbazing kreeg ze voor elkaar om 40 man na 1 uur een muziekstuk te laten spelen, met verschillende ritmes en ook nog eens met begeleiding van verschillende handinstrumenten. Ik kan Marja en haar team absoluut aanbevelen. Wij hebben deze workshop ingezet direct na de lunch, als energizer en om even het hoofd leeg te maken van alles wat er die ochtend was gebeurd. Dat werkte prima.
Maggie Smith
Korps landelijke politiediensten


Teambuilding Politie Amstelland

Djembe Workshop Amsterdam.

Ik wist al dat er muziek in mijn team zat. Maar dat er zoveel samenhang zou zijn, had ik niet gedacht. Onder de enthousiaste begeleiding van Marja zijn we meegenomen naar een muzikaal stukje Afrika. Onze werkruimte werd omgetoverd in iets exotisch en bij de muziek kon vrijwel niemand stil blijven zitten. Djembe en andere muziekinstrumenten, in anderhalf uur tijd speelden we alsof we al jaren niet anders deden. Wat een plezier brengt Marja over op de groep. Een echte aanrader.
Carla Dijksterhuis
Bureauchef Dienst Facilitaire Services
Regio Politie Amsterdam Amstelland.


Teambuilding Sogeti

Djembe Workshop Amersfoort.

In september hebben wij een djembe workshop gevolgd, verzorgd door Marja & Ruud. Het was een hele leuke avond. Dankzij Marja werd de hele groep meegesleurd in haar enthousiasme, echt super om te zien hoe ze de groep meekreeg en hoe enthousiast iedereen meedeed. Iedereen genoot volop, ook de a-muzikalen onderons. De workshop vond plaats bij ons op het kantoor. Ze hadden ons auditorium mooi aangekleed en we bevonden ons echt in Afrikaanse sferen. Na 1,5 uur hebben we met z'n allen een prachtig muziekstuk getrommeld, volledig in harmonie. Van te voren hadden wij niet verwacht dat het zo'n geslaagde avond zou worden, iedereen keerde na deze avond vol met energie naar huis!
Jolinda van Laar,
Support Office Sogeti Nederland B.V.


Teambuilding Oosterhoorn Medezeggenschap

Djembe Workshop Epe.

De deelnemers waren zeer enthousiast over de workshop. Het was mooi om te zien dat ze ook eens gewoon plezier met elkaar kunnen maken. Er is de dag erna nog veel over gesproken. Hartelijke groet en wie weet tot ziens
Corrie Oosterhoorn,
Oosterhoorn Medezeggenschap


Djembe energizer Apeldoorn

Marja, heel erg bedankt voor de fantastische workshop! Jeeeh, wat een energie en geluid kwam er in korte tijd uit de Djemee workshop. Wat leuk om te horen dat er zoveel muziek uit komt. Iedereen verhit en wat een enthousiasme. Wat heeft iedereen er van genoten!
Betty Nederend
Aventus Academie


Teamuitje Deen Supermarkt Alkmaar

Wij hebben een super leuke middag gehad op jullie locatie in Alkmaar. We hebben ontzettend veel gelachen, lol gehad en muziek gemaakt. De aankleding van de locatie en jou zelfgemaakte spullen waren echt top!!
Marja bedankt!
Tiny Dekker
Deen Supermarkt


Apotheek Aerdenhout

Djembe Workshop Heemstede.

Wij hebben genoten van het uitje met het hele team. S 'Middags van de Djembe Workshop en s' avonds van het Afrikaans diner .Het hele team kijkt terug op een zeer geslaagde Afrikaanse middag en avond. Jouw enthousiasme sloeg over op het hele team en werkt erg aanstekelijk! Hartelijk dank namens het hele team van de Aerdenhout Apotheek in Heemstede! Tot ziens op een van je andere workshop's!
Annemarie van Leeuwen
Apotheek Aerdenhout


Teambuilding NML Health

Djembe Workshop Naarden.

De filosofie van NML health "gezond zijn is meer dan niet ziek zijn alleen" paste helemaal in deze dag. Dichtbij huis en dichtbij de natuur stapten wij in de vroege ochtend in stilte met ons volledige team op een fluisterboot door de flora en fauna van het Naardermeer. De middag werd gevuld met een oorverdovend en volklinkend samenspel van traditionele Afrikaanse ritmes op de djembe. Op een prachtige locatie in het Naarderbos namen Marja en haar mannen ons mee in Afrikaanse sferen. Het was duidelijk dat samen trommelen en samen muziek maken voor een nog betere teamspirit zorgden. Vol positieve energie sloten wij deze dag af met een heerlijk Afrikaans buffet van Lucy. Een aanrader voor iedereen!
Eline Blitzblum-Kluivert
NML health


Teambuilding Medique

Djembe Workshop Utrecht.

Onze Mediq Klantenservice is gestart met bijna een heel nieuw team. We wilden een leuke activiteit doen met elkaar die tegelijkertijd ook laat zien wat je als team kunt presteren als je met elkaar samenwerkt. Het was echt heel erg leuk om te zien dat je als team inderdaad binnen 2 uur een muzikale prestatie kunt neerzetten! Het maken van muziek spreekt jong en oud aan en iedereen kan het. Een erg vrolijk en leuk begin voor ons nieuwe team.'
Ellen Nieuwenhuis
Manager Klantenservice
Mediq Apotheken.


Teambuilding Ondernemersraad

Djembe Workshop Tubbergen.

De Djembe workshop had veel in zich.
Met name het communiceren met elkaar vanuit een heel andere invalshoek was inspirerend.
Nogmaals hartelijk dank.
Nel Beld
Twence


Teambuilding Huisartsen praktijk Paulus Potter

Djembe Workshop Groesbeek.

De workshop was erg leuk, goed en met een gezonde portie humor!
Voordat je het weet ben je al gezamelijk een leuk ritmisch spel aan het spelen met steeds meer variaties. Je wordt er erg vrolijk van en er ontstaat een samenhorigheidsgevoel. Ieder van ons heeft erg genoten. Qua organisatie is Marja erg zorgzaam, ze zorgt voor een goede sfeer qua decoratie en stemming.
Marja, bedankt!
Hartelijke groeten,
Astridt


Workshops lokatie Alkmaar Terug naar overzicht - HOME

Teamuitje Ronduit onderwijs

Maryamma Alkmaar 30 personen

De club was groter dan gepland. In plaats van 25 directeuren kwamen er maar liefst 30 opdraven voor de workshop. Jullie waren echter flexibel genoeg om dit aan te passen. Uit ervaring weet ik dat een groep van onderwijsmensen altijd een lastige groep is, maar jij wist daar uitstekend mee om te gaan. Binnen "no time" was de groep enthousiast geworden, wat ook te danken was aan jouw enorme enthousiasme. Iedereen was heerlijk bezig. Ook de hapjes werden enthousiast ontvangen. Na de pauze nog even een spetterende finale en iedereen ging daarna uiterst tevreden richting huis. Ik heb deze middag vele opmerkingen mogen horen over hoe leuk de middag werd gevonden.
Dank je wel voor deze fantastische middag.
Rene Steens
Ronduit Onderwijs


40 jarig huwelijk Alkmaar

Ter gelegenheid van ons veertigjarig huwelijk hebben wij bij Maryamma een djembe workshop gedaan op hun eigen locatie in Alkmaar. Wij kunnen zeggen dat het vanaf het begin tot het einde een groot feest was. Het warme welkom met koffie,thee en iets lekkers en de prachtig ingerichte ruimte, de ongedwongen sfeer en het enthousiasme van Marja zorgden ervoor dat ook onze gasten en wij zelf steeds enthousiaster werden. Onder vakkundige leiding van Marja en Ruud op de doundoun konden wij na enig oefenen toch al een aardig deuntje spelen. Wij kijken hier met heel veel plezier op terug! Dank jullie wel !
Irene en Herman Mulder

Verjaardag

Voor het verjaardagsfeest van mijn man heeft Marja een super leuke workshop gegeven aan 40 gasten, met aansluitend een heerlijk buffet met Afrikaanse gerechten. Het enthousiasme waarmee ze het gaf sprong over aan alle deelnemers en iedereen heeft enorm genoten! Dank je
Pleun en Familie

MCA Alkmaar

Djembe Workshop bij Maryamma Alkmaar.

Ontzettend bedankt voor de leuke gezellige workshop op jouw mooie sfeervolle locatie. Marja jouw enthousiasme bracht ons zelfs zo ver dat wij met veel plezier een Afrikaans lied ten gehore brachten. Wie had dat gedacht, van dit gemeleerde gezelschap. Van muzikaal tot minder ritmisch aangelegde talenten, lukte het om een mooi resultaat neer te zetten. Deze avond was in de eerste plaats heel gezellig maar ook goed voor de teambuilding om eens op muzikale wijze samen bezig te zijn. Voor iedereen die nog twijfelt, gewoon doen!! Hartelijke groet
Nicole Appelman
Het kinderdiabetesteam MCA


Ypma piano's

Djembe Workshop bij Maryamma Alkmaar.

Heel hartelijk dank voor de geslaagde workshop die jullie voor ons verzorgd hebben. Behalve het aanstekelijke enthousiasme van Marja hadden we onze pianostemmersgenen blijkbaar mee, want je hebt ons team in korte tijd omgetoverd tot een heuse Djembe-band met een driekoppige bassectie, een zeer gevarieerde groep percussionisten en een eigen solist. We hebben ontzettend genoten en komen graag nog eens terug!
Marc van Wageningen
Steinway & Sons technicus Ypma Piano's, Alkmaar


Verjaardag 80 jaar

Djembe Workshop bij Maryamma Alkmaar.

Afgelopen Zondag heb ik bij jullie met kinderen en kleinkinderen (een groep van negentien personen) mijn tachtigste verjaardag gevierd. Ik mag wel zeggen dat het een groot succes was. Iedereen was erg enthousiast en we hebben onder de inspirerende leiding van Marja en de steun van Bessel op de doundouns onze handen blauw geslagen. Het is wonderlijk, dat we in die korte tijd met percussie, djembe en soli zo'n goed eindresultaat hebben kunnen bereiken Ook de reuze koekepan was een schot in de roos. Heel verzorgd, goed gesorteerd met diverse soorten vlees en heerlijke salades. Het viel bij iedereen in de smaak; ik kan wel zeggen dat er stevig is gebunkerd. Marja, nogmaals bedankt voor je aanstekelijke inzet; je hebt mij een onvergetelijke verjaardag bezorgd. Ik kan alle opa's en oma's, die wat te vieren hebben, de raad geven: neem eens contact op met Maryamma!
Joop Nolet
Heiloo


Teamuitje

Recycle Workshop bij Maryamma Alkmaar.

Zaterdag ochtend 18 mei komen we met 2 auto's vol met 10 meiden waarvan 8 niks weten in alkmaar aan. Wat gaan we doen?? Hier op een industrieterrein?? Voor ons als organisatoren lachen natuuurlijk vooral toen ze hoorden wat we gingen doen. Heerlijk knutselen van restmateriaal. Je inleidingspraatje was duidelijk vooral hoe je enthousiast vertelde over de verschillende projecten wat je gezien had in afrika. Na een korte uitleg gingen we aan de slag, eerste bedenken wat we gingen doen alles was leuk, armbandjes maken van fietsband en bliklipjes, ketting maken van fietsband en kralen, armband maken van fietsbanden, van lege flessen vissen en kwallen maken en plasticzakken aan elkaar smelten en van plasticzakken een onderzetter/schaal maken. Je leest het we kozen allemaal voor verschillende dingen. Helaas was de tijd kort dus de bijna af werkjes gingen mee naar huis. Jullie gastvrijheid was groot en de koffie en sapje met een zoutje waren goed verzorgt. We hebben het er nog vaak over hoe leuk het was.
Hanneke en Bianca


Workshop RecyclenTerug naar overzicht - HOME

Trommel op Rommel

Kampen 140 personen.

Een prachtige geslaagde workshop! Jong en oud, iedereen deed mee! Wat een energie en wat een creativiteit kwam er los! We hebben genoten en hoorden van de deelnemers niks dan positieve reacties! Marja, bedankt!
Rinske Oldenhuis


Acta Recycle Workshop

Recycle Workshop Amsterdam.

Bij aankomst van Marja was het al snel duidelijk dat er genoeg te doen zou zijn in deze workshop. Na een vermakelijk praatje over het bedrijf en hoe Marja erop gekomen is om dit te doen ging de groep aan de slag. Er was veel keuze tussen verschillende materialen en ook de gereedschappen die nodig waren voor een mooi kunstwerk waren aanwezig. Er werd duidelijk uitgelegd welke handelingen voor verschillende resultaten nodig waren en voor vragen was Marja altijd te bereiken. De groep is zeer tevreden over het resultaat van de workshop. Er was tevens ook genoeg tijd om het gerecyclede materiaal tot een mooi voorwerp te verwerken.
Giulia Bartolozzi
Acta Amsterdam


Docenten bassisschool en VO - Terug naar overzicht - HOME

Workshop djembe basisschool Antonius Noorden

Wij waren op zoek naar een uitdagend laagdrempelige activiteit voor ons teamuitje en kwamen terecht op de website van Maryamma. Wat een geluk!, want na een prettig en positief telefoongesprek was een besluit nemen niet moeilijk meer! Deze workshop was een zeer goede keuze, want wat heeft iedereen genoten!!! In onze eigen ruimte, aangekleed in Afrikaanse sfeer, waren veel gezichten met een glimlach te zien, terwijl iedereen zijn eigen ritme probeerde vast te houden. Het was een groot succes! Marja bedankt! Hier wordt nog jaren over gesproken!
Myrna Willers
BS Antonius


Workshop djembe op KBS De Sleutelbloem.

Na een volle drukke studiedag even met elkaar iets anders doen, hoe leuk is dat. Je hoofd helemaal leeg maken door muziek te maken met elkaar. De aankleding in de speelzaal bracht ons direct in een andere wereld en al snel zat iedereen klaar om die grote apparaten 'te lijf te gaan'. Het was echt super! De positieve, humorvolle manier waarop Marja ons benaderde haalde het beste in ons boven. Binnen de kortste keren zaten we helemaal in de ritmes ie ons werden aangeleerd. Het was een perfecte manier om even helemaal los te komen van al het 'gebrainstorm' van die dag. Aan het eind van de workshop met je hoofd vol met Afrikaanse klanken en je handen tintelend van het drummen, compleet relaxed naar huis. TOP!
Sonja Adelaar
De Sleutelbloem


Vrije school Toermalijn

Meppel 100 personen.

Ik was een van de ouders op de Toermalijn Meppel op 17 augustus. Wat een geweldige workshop was dat! Toevallig heb ik vergelijkingsmateriaal van een workshop tijdens Taribush Kuna festival. Dat was ook best leuk, maar niet te vergelijken. Erg goed vond ik de zinnetjes om het te onthouden. De ritmes van die andere workshop was ik de volgende dag al vergeten. Dit vergeet ik waarschijnlijk nooit meer. Verder vond ik het zingen ook erg leuk en dat de meesters en juffen op zo'n leuke en niet al te prestatiegerichte manier op het podium konden schitteren super! Bovendien was de presentatie was charismatisch, je kreeg iedereen meteen mee. Het was ook mooi om op dat podium dat mooie decor van die bomen al te zien staan. Veelbelovend. Het was echt een leuke verrassing; dat krijg je niet op elke school bij een ouderavond!
Leonie de Rouw


Teamdag Passer College

Djembe Workshop Rotterdam.

Wij, Het Passer College te Rotterdam, hebben Marja gevraagd voor het verzorgen van een workshop. Na mail contact en via de telefoon het een en ander te hebben kortgesloten was het voor ons afwachten. Het telefonische contact is fijn verlopen en heeft geholpen tot het komen van een afgestemd plan voor onze teamdag. De vrijdag begon met een stralend zonnetje, dus hadden wij het geluk de workshop buiten te laten plaatsvinden. De opbouw en het oefenen hebben er voor gezorgd dat wij een leuk en mooi eindstuk konden spelen. Het klonk echt super! Marja en Robert heel erg bedankt voor jullie inzet en enthousiasme. Onze teamdag is door jullie leuk en muzikaal van start gegaan!
Nicole Hoogendam
Passer College


Docenten Iclon

Djembe Workshop Leiden.

De twee djembee-workshops op ons bedrijfsuitje waren een groot succes! Onder begeleiding van Marja, haar man en Ibu Sylla, waren we al snel met z'n allen muziek aan het maken! Iedereen had plezier en was erg enthousiast. Sommige collega's waren heel geconcentreerd, anderen lieten zich ontspannen met gesloten ogen meevoeren door het ritme. Na anderhalf uur hebben we met z'n allen een geweldig muziekspektakel neergezet! Echt een aanrader voor een gezellig bedrijfsuitje!

Drs. Chris Phielix
lerarenopleiding
Universiteit Leiden.


Teambuilding Daaf Geluk school

Djembe Workshop Haarlem.

Geweldig om te zien wat Marja met een groep in anderhalf uur kan bereiken! Marja had de ruimte op onze eigen lokatie omgetoverd tot een Afrikaans feest. Iedereen werd enthousiast gemaakt en had het ritme al snel onder de knie. Het eindresultaat was geweldig! Alle deelnemers hadden een voldaan gevoel en vonden de workshop voor herhaling vatbaar.
Astrid Peters
Daaf Geluk School


Docenten NHTV

Djembe Workshop Heeze.

Ook wij vonden de workshop heel leuk! Ik heb een aantal mensen naar een reacties gevraagd.
Hier zijn ze:
Enthousiaste begeleiding, sprankelend, hoofdpijn was na de djembee workshop weg, wat een feest, ik ga djembee lessen nemen, dat was toch wel een mooi geluid wat we samen gemaakt hebben. Superleuk om te doen.
Skadi van Hemert
NHTV Breda.


Docenten teamuitje

Djembe Workshop Kampen.

Zo enthousiast wij waren kan ik eigenlijk niet beschrijven! Wij hebben als team erg genoten van de workshop. Als collega's hebben wij erg veel pret gehad tijdens, maar ook zeker na die tijd!! Je hebt elkaar nodig tot een mooi eind resultaat! Teambuilding! Samenwerking! Marja, je maakt de mensen enthousiast! Een echte aanrader dus! Ik hoop dat je nog veel workshops mag geven!!
Een hartelijke groet
Fenneke Roeten


Teambuilding Jagerhuis Elst

Voor zorginstelling het Jagerhuis heeft Maryamma een djembe-workshop verzorgd in het kader van teambuilding. De medewerkers wisten niet wat ze gingen doen en waren blij verrast toen de djembe's uit het busje werden geladen. Op een trommel slaan met je handen bleek voor de 1 een koud kunstje, voor de ander zonder ritmegevoel een uitdaging Uiteindelijk kwam het tot een prachtig finalestuk onder de bezielende en humorvolle leiding van Marja. Het was een geweldige ervaring! Na afloop werd er nog lang over gepraat en de ritmes kwamen tijdens de borrel naderhand weer boven drijven!
Marjolein Mekking
Jagerhuis Elst

Diverse Workshops - Terug naar overzicht - HOME

Vrienden uitje

Djembe Workshop Voorhout.

Een workshop djembe geboekt voor ons vriendenuitje. Spannend wat ze ervan gaan vinden, maar we hebben het ontzettend naar ons zin gehad! Wat verrassend dat je zo snel al een 'stukje muziek' kan spelen met elkaar. Het was leuk, leerzaam, van afrikaanse klanken genoten. Je zou een reden zoeken om het nogmaals te doen ;-) Daarna een afrikaans buffet en tot slot nog een voorstelling van Jambo Africa. Eten was goed en heerlijk. Prima buffet. Is aan te raden
Marja van der Tang

Teamuitje

Djembe Workshop Sint Maartenszee.

Dank je wel voor de leuke workshop. Het was echt heel leuk om dit samen met een groep te doen. De dames die het gaven waren heel erg enthousiast en dat brachten ze ook zeker op ons over. We hebben samen een hele leuke tijd gehad, veel geleerd en het voornaamste ook samen veel plezier gehad in het bespelen van de djembe. Dank je wel voor de fijne middag en misschien tot een volgende keer.
Marguerite de Wit
Organisatieburo M.de Wit


Jaarlijks uitje Kerkeraad

Djembe Workshop Huizen.

Jij bent goed !!
Dank voor je ontzettend leuke bijdrage aan de leuke dag die wij als kerkeraad hebben gehad afgelopen zaterdag. De zondag er na was de Djembe workshop het gespreksonderwerp van de dag en zijn er inmiddels al heel wat variaties ontstaan op de solo ! Nogmaals dank aan jou en Ruud en wensen we je veel succes en plezier met geven van de leuke workshop.
Met een hartelijke groet
namens de commissie
Jan van der Roest


Ledenvergadering BCA

Djembe Workshop Apeldoorn.

De Djembe-workshop was gisteren erg geslaagd!
Een erg goede presentatie en met heel veel enthousiasme van jullie kant! Super.

Henry van Hattem AA CB.

Hoe maak je van een Algemene Ledenvergadering een hoogtepunt in plaats van een dieptepunt? Eenvoudig: vraag Maryamma om de bijeenkomst te omlijsten en het wordt een groot succes. Onlangs heeft de Business Circle Apeldoorn Maryamma gevraagd de ALV op te leuken met djembe en het werd een groot succes.
Nog nooit heb ik zoveel ondernemers tegelijk zien proberen om muzikaal op een lijn te komen met elkaar. En zowaar, het lukte behoorlijk goed, dankzij de enthousiaste en inspirerende aanwijzingen en begeleiding van Maryamma. Een aanbeveling voor al die mensen die muziek willen inzetten om het leven leuker te maken.
Bernadette Oleman
Secretariaat
Business Circle Apeldoorn.


Coach Cafe

Djembe Workshop Heerhugowaard.

Marja is een bijzonder enthousiaste vrouw die haar vak als workshopleider en Djembe speelster perfect beheerst. Daarnaast is ze een warm, wijs en bereist mens, die tevens met haar partner prachtige kunst maakt en verkoopt.

Ton Leeuwrik
Pedaso.


Erdee Media

Djembe Workshop Apeldoorn.

Als personeelsvereniging van de Erdee Media Groep uit Apeldoorn dachten we: we moeten eens gaan djembe'n met elkaar. En, eerlijk is eerlijk, dat was nog leuker dan we van tevoren dachten. Het is niet alleen een uitdaging om te leren spelen op een heel nieuw instrument. Het was vooral leuk om te zien hoe je met elkaar tot een prachtig resultaat kunt komen. Want, een enkele dissonant daargelaten, klonk het eindproduct alleraardigst. Een echte aanrader dus, zo'n djembe-workshop!
Onno Mauritz
Erdee Media.


Hotel Islemar

Djembe Workshop Lemmer.

Wij hadden percussieworkshop van Maryamma geregeld voor een klant. In het begin was iedereen erg voorzichtig, maar naarmate de workshop vorderde werd iedereen enthousiast en begon men het steeds leuker te vinden.
Na afloop hadden veel gasten rode handen van het trommelen, maar een voldaan gevoel over de prestatie die men geleverd had.
Alle gasten hebben aangegeven met veel plezier terug te kijken op deze dag en met name op deze workshop! Onze ervaring is dat het mensen dichter bij elkaar brengt en zo samen een mooi resultaat kunnen bereiken. Wij raden een workshop van Maryamma dan ook zeker aan!
Marijke Ijtsma
Iselmar Sporthotel & Partykasteel


Gemeenten - Terug naar overzicht - HOME

Gemeente Nieuwkoop

Djembe Workshop Nieuwkoop.

Op donderdag 12 mei 2011 hebben wij, afdeling Bedrijfsondersteuning van gemeente Nieuwkoop, ons jaarlijkse uitje gehad. Het leuke was dat niemand van tevoren wist wat er die middag zou gaan gebeuren, dus de verrassing was groot. De middag begon met het maken van een graffiti kunstwerk. De een moest een doek maken voor de ander, op diens aanwijzingen. Hier kwamen mooie kunstwerken uit die door de graffiti kunstenaar vakkundig werden voorzien van wat afwerking, zodat iedereen met een mooi stuk naar huis kon. Hierna hebben we van Maryamma een djembe workshop gehad. Stapsgewijs werden ons allerlei ritmes uitgelegd. Het resultaat was boven verwachting.
Toen we alles wat we hadden geleerd in 1 stuk samenbrachten klonk dat best goed.Leuk om te horen wat je in korte tijd kan bereiken samen. Iedereen was dol enthousiast.
Tijdens het heerlijke eten na afloop van de workshop werd er dan ook veel over nagepraat. Zo ook de dag erna, op het werk. Het was al met al een uitje om met veel plezier op terug te kijken. Echt een aanrader en ook leuk als teambuilding op een losse manier!

Gabi, afdeling Bedrijfsondersteuning.

De workshop was helemaal naar wens, de meeste collega's vonden het jammer dat de djembe workshop afgelopen was omdat ze nog wel wat langer hadden willen trommelen. Ook de graffiti workshop is een succes geworden. Jullie namen zijn hier intern doorgegeven voor het geval iemand nog eens een uitje wil organiseren.
Greet vd Ploeg,
afdeling Bedrijfsondersteuning.


Gemeente Harenkarspel

Djembe Workshop Herenkarspel.

Het was in een woord TOP.
Uiteraard zat het weer enorm mee en heeft dat bijgedragen aan de feestvreugde. Ik kan geen minpunten bedenken.
Een aanrader.
Met vriendelijke groeten,
Maaike Ligthart
Gemeente Harenkarspel


Gemeente Heerhugowaard

Djembe Workshop Heerhugowaard.

Ik heb met veel plezier meegedaan aan de workshop Djembe. Samen met collega's werken aan een ritmisch resultaat vraagt om een soort afstemming en (oog)contact waardoor je dichter bij elkaar komt.

Rob Heimering

Als toeschouwer heb ik de workshop ervaren: Ik vond het zo leuk dat ik vanzelf langer bleef kijken en vooral luisteren naar het samenspel van een kleine groep. In een zo een korte tijd een groep zo laten "SPELEN" moet fantastisch zijn ommee te maken.
Irene Schuitmaker
Coordinator verzekeringen.


Gemeente Lelystad

Djembe Workshop Leleystad.

Ik en mijn collegas hebben erg genoten van de workshop. Op een leuke manier leerde je ons het ritme aan. En dat werkte prima! Er hing een goede onderlinge sfeer en op een muzikale wijze werd er ook nog eens gewerkt aan teambuilding.

Karin Wempe
Gemeente Lelystad.


Gemeente Nieuwkoop

Jeetje wat hebben wij het super gehad!
Iedereen van onze afdeling was vol spanning.
Teambuilsing muziek ?? Voor iedereen is dit dus geweldig!Wat een ervaring, en wat pak je dit snel op! Ik heb een team die niet allen even muzikaal zijn maar vanaf de workshop bij Maryamma denkt iedereen talent in zichzelf te hebben ontdekt. Nog regelmatig wordt er op de diverse bureaus en andere voor de hand liggende meubels geklopt en geslagen. Marja Hartstikke bedankt voor deze leuke, leerzame, feestelijke en gezellige ontdekkingsreis Wij zien elkaar vast nog eens!
Monica van der Spek
Gemeente Nieuwkoop.


Zorginstellingen - Terug naar overzicht - HOME

Teambuilding Nehemia

Djembe Workshop Heerhugowaard.

Dagje teambuilding en dan .......?
Een dag als collega's of groep met elkaar optrekken in het kader van teambuilding is best inspannend, maar ook leerzaam. De vraag is altijd: hoe ga je na zo'n dag uit elkaar en welk gevoel heb je daarbij? Zo'n dag vraagt concentratie en is vermoeiend. Wij van Nehemia Zorg hadden op 19 januari 2012 als groep medewerkers een dag teambuilding en vroegen ons tijdens de voorbereiding af hoe we de dag op een leuke en ontspannende manier konden afsluiten. Via internet kwamen we terecht bij een djembe workshop van ongeveer 1,5 uur. Deze workshop werd verzorgd door Maryamma. Als groep hebben wij geen moment spijt gehad van deze keuze.

Je vangt een aantal vliegen in een klap:
1. Je sluit een inspannende dag op ontspannen wijze af
2. Tijdens de sessie moet je als individuen met elkaar      samenwerken
3. Je kunt je heerlijk uitleven met muziek maken
4. De groep sluit met een voldaan gevoel de dag af.

De begeleiding van de workshop gaat op een speelse en professionele wijze. De entourage is prima. En het resultaat wat we wilden bereiken hebben we gehaald. Iedereen was zeer tevreden over de dag en zeker over de afsluiting. Iedereen ging met een voldaan gevoel naar huis.
Maryamma bedankt!!
Wim Nugteren, projectleider


Teambuilding Heliomare

Djembe Workshop Wijk aan Zee.

Voor de 2e keer een workshop van Marja meegemaakt. Het was 2 jaar geleden dat ik de 1e workshop deed. Ik moet zeggen dat het dit keer nog leuker was dan de 1e keer. Marja had gezorgd voor een hele leuke entourage in de vorm van allerlei mooie afrikaanse afbeeldingen die voor een hele mooie achtergrond zorgden. Zij had afrikaanse kleding meegenomen en dat gaf een heel leuk effect aan het geheel. Marja zorgt door haar enthousiasme er wel voor dat iedereen goed mee doet, stil zitten of maar half meedoen is er niet bij! De workshop duurde anderhalf uur maar wij vonden het allemaal erg jammer dat het zo snel voorbij ging. Een echte aanrader voor elk soort feestje of teambuilding! Marja, heel veel succes en ik hoop je nog een keer te kunnen boeken!
Karin Dam
Heliomare Wijk aan Zee


Zorginstelling Osira

Djembe Workshop Amstelveen.

We hebben ontzettend genoten van de workshop. Menigeen is zo enthousiast dat zij er verder mee wil. Het ging er heel ontspannen aan toe!

Rina en Dieneke, Osira groep Amstelveen.

Zorginstelling Reigersdaal

Djembe Workshop Heerhugowaard.

Het was een leuke ervaring om medewerkers in een andere sfeer en setting te zien. Daarbij zie je heel snel of iemand gevoel heeft voor ritme, zich kan concentreren. Voor mij heel fijn om de groep zo ontspannen bij elkaar te zien. Mooi is dat je aan het eind van de workshop samen iets neerzet en er een saamhorigheid is.
Erna van Balen

Zorginstelling Woonlokatie Het Schild

Djembe Workshop Barneveld.

Het was een erg geslaagd teamuitje !!
Iedereen heeft ervan genoten. Helaas liep het eten wat uit omdat we problemen kregen met de stroomvoorziening. Maar ook dat was erg lekker.
Heidi van der Top

Zorginstelling Parlan

Djembe Workshop Hoorn.

De mensen hebben enorm genoten en waren zeker enthousiast, dus de missie is geslaagd. Marja hartelijk bedankt voor je enthousiaste inzet en mogelijk tot ziens.
Sonja Silver
gezins coach Stichting Parlan


Zorginstelling Planetree

Djembe Workshop Denhaag.

Het was een geslaagde workshop waarin een ieder even helemaal op ging in de muziek en er een gevoel van saamhorigheid ontstond. Met elkaar componeerden we iets moois en swingends. Op weg naar een hecht team!

Roelja Snoeijenbos, Secretaresse planetree.
Pia Velema
procesmanager kwaliteit
Planetree coordinator.


Zorgboerderij de Hoop - Trommel op Rommel

Maryamma is zondag bij ons geweest om de workshop 'Trommel op Rommel'
te verzorgen voor onze vrijwilligers. Er stonden tonnen, olievaten, pannen en andere materialen ons op te wachten om een grote bak herrie mee te gaan maken. En dat is goed gelukt! Na een beetje 'warm' trommelen gingen we al gauw beginnen aan een 'muziekstuk' waardoor het steeds wat moeilijker maar ook leuker werd. Marja doet het erg goed voor een grote groep waardoor er vooral veel tijd voor lol is en Ruud (begeleid de muziek) kan een aardig potje trommelen op rommel!! Na een kleine pauze gingen we het hele stuk achter elkaar trommelen en waren we letterlijk niet meer te stoppen! Het klonk nog goed ook! Echt een aanrader om ook eens te doen!
(TIP:oordopjes?!)
Groetjes, Nelleke Kelder

Zorgboerderij Klein Essen

Djembe Workshop Kootwijkerbroek.

Nogmaals bedankt voor de leuke Djembe workshop!
We hebben veel enthousiaste reacties gehad.
Paulien Lammers.

Zangkoren - Terug naar overzicht - HOME

Popkoor Starlight St.Pancras

" Op 7 juni 2015 hadden wij, Popkoor Starlight, onze afsluiting van ons tweejaarlijks weekend weg. Wij werden gastvrij ontvangen door Marja en haar assistent Robert en konden onder het genot van koffie of thee in de tuin even genieten van de zon. De sfeer was relaxt. Marja legde ons uit wat zij met de groep van plan was en de workshop kon beginnen. We kregen de grondbeginselen van de techniek uitgelegd en brachten die direct in de praktijk. Marja wist binnen zeer korte tijd haar enthousiasme op ons over te brengen en ons mee te nemen in de Afrikaanse ritmes. Starlight steeg met stipt naar de eerste plaats waar het ging om het direct stoppen met trommelen wanneer Marja de eindslag ten gehore bracht. Het trommelen in canon en uiteindelijk in de finale de combinatie met Afrikaanse zang was 100% genieten! De samenklank bezorgden meerdere mensen een brok in de keel, wat een prachtige ervaring! Na het actieve deel was de interne mens aan de beurt, en mochten wij genieten van een buffet van heerlijke Afrikaanse gerechten met in ieders hoofd de klanken en ritmes nog terughalend. Bij het afscheid leek het alsof wij naar huis gingen na het bezoek aan een bekende, het had een vertrouwd gevoel. Dit betekent dat wij ons thuis voelden bij Marja en dat wij de weg er naartoe weten te vinden! Want wij willen natuurlijk de rest van het het Afrikaanse nummer ook leren en zo mogelijk eens samen ten gehore brengen!
Dank voor deze mooie middag namens de meiden van Popkoor Starlight!"

Marianne Bakker


Jaarlijks uitje Popkoor

Djembe Workshop Heerhugowaard.

Ter afsluiting van ons zangseizoen hebben we met ons popkoor een workshop Djembe gedaan bij Maryamma. Het was een perfecte avond met trommelen, zingen en dansen en ook de lokatie ArtFarm was uitstekend. Echt een aanrader voor groepen die iets leuks en ontspannends willen doen met elkaar! Marja en Ruud bedankt!
Annelies

Uitje Musical- en Popkoor Ermelodie

Djembe Workshop Garderen.

Het was nog even spannend of ons koor het wel leuk zou vinden. Nou, we hebben alleen maar hele leuke reacties gehad op de djembe workshop van Marja en Ruud! Nog een beetje onwennig maar al snel met veel enthousiasme werden de djembe's tussen de benen geklemd, voor sommigen was het best nog wel even moeilijk het juiste ritme te vinden.. al gauw was iedereen in de stemming en werd er op los getrommeld. We hadden er heel veel lol in! Na een drankje in de pauze werden we in de stemgroepen ingedeeld en werden de verschillende partijen geoefend, al gauw klonk er een fantastisch Afrikaanse lied! Het was een super leuke ervaring en dit is zeker voor herhaling vatbaar. Marja, dankjewel voor de leuke middag!
Karin Woudman
Musical- en Popkoor Ermelodie


Uitje Koor Deum Fidentis

Djembe Workshop Lopikerkapel.

Ons koor bestaat 35 jaar en dat was reden tot een muzikaal feestje!! We hebben deze avond Marja en Ruud uitgenodigd en dat was een zeer geslaagd! We hebben heerlijk kunnen trommelen op de djembes om zo ons muzikale gevoel te versterken. Marja en Ruud zijn heel enthousiaste mensen en leren je in een korte tijd een leuk ritme spelen. Na de pauze hebben we nog een Afrikaans lied geleerd. Dat kon natuurlijk niet ontbreken bij een koor. Het was een heel gezellige avond met Marja en Ruud!! Echt een aanrader.
Mariska de With
Deum Fidentis


Koor Plechelmus Antonius

Djembe Workshop Oldenzaal.

Op zondag 20 november hebben Marja en Ruud voor de dames van ons gemengde Plechelmus-Antoniuskoor uit Oldenzaal een djembe-workshop gegeven ter gelegenheid van het Ceciliafeest. (Cecilia is de patrones van zangers en muzikanten) We waren met veertig enthousiaste deelneemsters in leeftijd varierend van 30 tot 85 jaar. We hebben een superleuke middag gehad. Marja leerde ons in Afrikaanse sfeer niet alleen de djembe te bespelen, maar we kregen ook een stukje Afrikaanse zang. Heel toepasselijk voor ons. We hebben genoten!
Dank jullie wel!
Gerda Vollenbroek.

Stichtingen - Terug naar overzicht - HOME

Teambuilding Stichting Taalhulp

Djembe Workshop Heemstede.

Afgelopen vrijdag een inspirerende workshop djembe gedaan met ons team. Marja en Ruud bouwden het goed op, waardoor we eindigden in een prachtige finale met meerdere partijen en solo's. De goed verzorgde high tea na afloop maakte het af. De organisatie van het geheel was prima, mooie locatie en Marja heeft veel moeite gedaan om te voldoen aan speciale wensen.
Marijke Heijerman
Dyslexiepraktijk Almere-Buiten


Stichting de Oppepper

Maryamma werkte mee om er voor de zieke Theo en zijn familie een onvergetelijke dag van te maken.

Lees hier het verslag en steun deze stichting !


Vervult unieke wensen
van chronisch zieke mensen.

Stichting de Baan Vrijwilligers dag

Djembe Workshop Haarlem.

Marja heeft met haar drumpartner een geweldige workshop verzorgd voor de vrijwilligers van Stichting De Baan. Met veel enthousiasme en kennis van zaken vertelde zij over de achtergrond van het werken met deze instrumenten. Ze was in staat om de groep te motiveren en mee te krijgen in een swingend ritme! De ruimte werd ook in de juiste sferen gebracht door mooie posters. Al met al is bij veel mensen belangstelling gecreerd om hier meer mee te doen En heeft iedereen mede door deze workshop een erg leuke dag gehad.
Brenda Berkhout
Directeur.


Personeelsuitjes - Terug naar overzicht - HOME

Teamuitje Bennebroekse Apotheek

Djembe Workshop Heemstede.

Marja bedankt voor de geweldig leuke workshop djembe. Na enige aarzeling kwamen we allemaal snel op gang en pakten we de ritmes onder jouw bezielende begeleiding goed op. Ook natuurlijk door de geweldige ondersteuning van je partner op de doundouns. De Afrikaanse maaltijd maakte het helemaal compleet. Iedereen deed enthousiast mee. Zeker voor iedereen een aanrader!
H. Haan,
Bennebroekse Apotheek


Personeelsuitje V&O

Djembe Workshop Woerden.

Het idee van een djembe-workshop tijdens een personeelsuitje was afkomstig van een van mijn collega's. Het leek mij wel een geschikt idee en het was weer eens wat anders dan de een of andere voorstelling bezoeken. Ik heb me dan ook volledig laten verrassen. De locatie (boerderij in Woerden) was voor ons uitstekend geschikt.Leuk om bij binnenkomst te zien dat er voor elke medewerker een djembe klaarstond. De workshop kon beginnen. Gaandeweg wist Marja ons steeds meer te enthousiasmeren en zag ik om mij heen allemaal lachende en geboeide gezichten. Na afloop van de workshop heb ik alleen maar laaiend enthousiaste collega's gesproken. Kortom een heel geslaagd personeelsuitje waar jong en oud met veel enthousiasme aan deelnam.
Ineke Spruit
Directiesecretaresse
Vecht en Omstreken, Breukelen.


Personeelsuitje ZVH

Djembe Workshop Zaandam.

De workshop is iedereen positief over en men vond het leuk om te doen. Hier op de afdeling loopt zelfs iemand met spierpijn van de inspanning. Ik zelf vond de samenwerking goed en alles is goed/prima verlopen.
Albert Mol, Controller Woningcorporatie ZVH

Personeelsuitje Plus

Djembe Workshop Abcoude.

We hebben een geweldige workshop gehad en zelfs vandaag op het werk was iedereen er nog vol van. Hartstikke bedankt.
Ans Fokker, Plus Abcoude

Familiefeest - Terug naar overzicht - HOME

Jaarlijkse Familie Reunie

We hebben Marja en Ruud gevraagd voor een workshop op onze jaarlijkse familie reunie; een groot success. De kracht zit 'm erin dat ze het voor iedereen aantrekkelijk maken, van jong tot oud en iedereen wordt aangespoord met een dosis energie waar je vrolijk van wordt. Onervaren of professional, het eindresultaat is een muziekstuk waar iedereen trots op kan zijn!
Stijn

Djembe-workshop "Maryamma" staat garant voor een groot familiefeest.

Tijdens ons vriendeweekend lieten wij door Marja en Ruud een workshop "djembe" verzorgen voor 43 personen, jong en oud door elkaar. Marja en Ruud twee mensen die staan voor hun vak. Een mooie bijkomstigheid was het mooie weer waardoor de workshop buiten gegeven kon worden in een bosrijke omgeving. Vanaf het begin tot het einde weten Marja en Ruud de deelnemers allemaal bij de les te houden. Dit op een fascinerende, goed verstaanbare en vooral leuke manier. Zelfs de jongste onder ons bleven mee doen. En niet te vergeten het geheel in steil gedecoreerd. Wat begon als een stelletje muziekanten die er maar wat op los sloegen op de djembe, veranderde in een groep die als volleerd djembe speler een mooi stuk muziek ten gehore bracht aan het einde van de workshop, met als toevoeging een stukje zang en dans. Al met al een workshop welke garant staat voor een onvergetelijke avond en leidde tot een waar familiefeest.
Andre Toonen

Familiedfeest

Djembe Workshop Baarn.

De djembee-sessie op onze familiedag was een groot succes! De begeleiding van Marja was heel professioneel, waardoor wij met 30 Verburgen uiteindelijk een mooie uitvoering neer konden zetten van het ons aangeleerde ritme. En ondertussen kregen we er heel veel energie van en hadden we ongelofelijk veel pret. Een dikke aanrader dus!!
Tineke Verburg
Presentatie & Media training.


Familiefeest

Djembe Workshop Arnhem.

Wat hebben wij genoten van de workshop! Hoe dat zo kwam is eigenlijk een raadsel maar vanaf het moment dat we de instrumenten in de zaal hadden opgesteld en we kennis hadden gemaakt met de twee heren kreeg iedereen het te pakken. Dit werd met name veroorzaakt door de Afrikaanse muzikant Ibu Sylla. Door zijn vrolijke optreden en grappige Nederlandse taal had hij ons snel ontdooid en was er een komische wisselwerking met de groep. Vervolgens bracht hij op eenvoudige wijze enkele basis ritmen ten gehore die wij al snel konden naslaan. Met zijn Afrikaanse gezang wist hij ons helemaal in te palmen en zongen wij uit volle borst mee. Vervolgens kreeg hij de groep ook zover om met hem mee te dansen terwijl een deel van ons de ritmes op de djembe's sloegen. Het mooiste was dat hij al aan een pauze toe was, echter wij hadden juist de smaak te pakken. Na de pauze speelden we in twee groepen, een de basis en de ander de solo. Dit klonk bijna "professioneel" Na een anderhalf uur was iedereen bezweet en vermoeid. We hebben gezamenlijk de trommels weer naar de auto gebracht en hartelijk afscheid genomen. 's Avonds in de bar hebben we nog een groepsdemonstratie ten gehore gebracht voor de andere herberggasten, en we hadden er zeer veel succes mee!
Groetjes, Petra van der Geest

Verjaardagen - Terug naar overzicht - HOME

Verjaardag 80 jaar

Ik wilde met mijn verjaardag eens iets anders. In India had ik al kennis gemaakt met de djembe die daar een tabula heet. Ik kreeg daar het idee om voor mijn verjaardag met mijn man, drie zoons, schoondochters en vijf kleinkinderen van 2,3,3,6 en 8 jaar een djembe workshop te gaan doen. Op internet kwam ik al gauw op Marja's website en dat sprak me meteen aan! Ik wist direct dat ik dat met haar wilde doen. En toen was het zo ver dat we de djembe workshop bij ons thuis hebben gehad. De hele familie wist van niets tot alle djembe's het huis werden binnengedragen. Binnen de kortste tijd zaten we allemaal achter een djembe. Iedereen vond het reuze spannend, want op mijzelf na had niemand zoiets eerder gedaan. Marja's enthiousiasme gaf ons al gauw het gevoel dat we een Afrikaanse stam aan het worden waren. Ze leerde ons verschillende ritmes die de meeste van ons al gauw te pakken hadden. Na de pauze moesten we zelf aan de gang en dan sta je versteld wat je met zijn allen dan ten gehore kunt brengen na een uur. Robert heeft heel veel foto's ondertussen gemaakt. Tot het laatst toe deed iedereen enthousiast mee. Wat hebben we genoten! We wisten haast van geen ophouden! Al met al was het een fantastische ervaring voor jong en oud!! Nagenoten tijdens de borrel met zijn allen samen met Marja en Robert. Marja en Robert, nogmaals heel veel dank!!
Jolande Dessing-de Lang
Kijkduin


Djembe Workshop Alkmaar.

Om mijn verjaardag tot een heel bijzondere dag te maken kwamen marja en ruud er een echt feest van maken. Hoe uniek is het om met je vrieden en familie en 30 djembe's je te laten opzwepen tot een zeer goed klnkend muzikaal gebeuren. Door de zinnetjes die je erbij zingt (niet hardop dus) is het ritme goed te onthouden en kom je binnen een uur tot een zeer goedklinkend geheel. Ik vond het echt geweldig en achteraf nog vele reacties gehad van vrienden die er net als ik enorm van genoten hebben. Dacht eerst dat het slagwerk van Ruud niet nodig was want had ook bij een andere workshop geinformeerd die dat niet aanbood. Al snel werd mij duidelijk dat zijn slagwerk juist een goede ondertoon geeft en alles veel voller laat klinken. Bedankt marja en ruud, het was top!! Veel succes verder samen.
Veel succes verder samen.

Verjaardag Floris 18 jaar

Djembe Workshop Amersfoort.

Het jammen was geweldig!
Het deed me denken aan Kenia waar ik afgelopen jaar ben geweest, goede begeleiding, goede sfeer en uiteraard goede ritmes! Ik heb heel erg gelachen, en volgens mij mijn vrienden en familie ook.
Nogmaals heel erg bedankt voor een geslaagde 18e verjaardag.
Floris v.d. Stadt. Beau Ligne

Verjaardag Willy 50 jaar

Via internet kwam ik op de site van Maryamma. Dit ziet er gaaf uit, dacht ik en heb meteen een offerte aangevraagd. Marja belde mij al snel terug en gaf mij gelijk het vertrouwen dat het een gezellige middag zou worden. Alleen de voorpret was al enorm leuk en spannend. Mijn familie kwam, onder begeleiding van de filmmuziek van Rocky, met een Sarah-pop met skikleding aan binnen. Toen was de toon gezet voor een gezellige sfeer. Daarna gingen we achter de djembe's zitten en iedereen deed enthousiast mee. We hebben allemaal enorm genoten. Ook het Afrikaanse buffet was goed verzorgd. We openden het Afrikaanse buffet met een welkomstdrankje en hebben er heerlijk van gegeten. We waanden ons werkelijk de hele middag in een Afrikaanse sfeer.
Marja en Ruud
hartelijk dank voor deze geweldige dag. Het was in een woord: GEWELDIG!

Willy.

Verjaardag Anne 50 jaar

Bij het nakletsen bij de lunch kwamen er enorm veel complimenten voor jou. Twee vriendinnen hebben al eerder een andere djembe workshop gehad en vonden die van jou een stuk leuker en effectiever. Iedereen was er enorm over te spreken en vooral ook door de structuur die je bood dat er aan het einde gewoon een leuk stuk getrommeld wordt. Dank voor de inspiratie. Leuk om zo een zondagochtend bezig te zijn. Ik hoorde al iemand die erover denkt om jullie te boeken voor een teamuitje. Dus wie weet... .
Bedankt namens iedereen
Anne Dubois


Verjaardag Albertine 50 jaar

Ik heb een heel fijn verjaardagsfeest gehad. De djembe-workshop was een groot succes. Ik heb ervan genoten en van vele familieleden heb ik positieve reacties gehad. Fijn dat het zo is aangeslagen. Het heeft veel energie en positiviteit opgeleverd.Het eten vond ik erg lekker en mijn gasten ook. Al met al is het heel geslaagd.
Albertine.

Bruiloft - Terug naar overzicht

25 Jarige Bruiloft

Djembe Workshop 100 personen

In maart 2014 25 jaar getrouwd in september gevierd. Alles zat mee. Hoegenaamd iedereen kon komen, wat neer kwam op 97 mensen. Het was een prachtige dag met zomerse temperaturen en een briljante rode zonsondergang. Dit paste in het geheel van het feest en de djembee workshop. In 5 kwartier wisten jullie jong en oud, ritmischen en zeker ook niet-ritmischen zover te krijgen dat op het eind een fantastisch muzikaal stuk ten gehore kon worden gebracht. Het werd als verrassend ervaren en de commentaren naderhand over het feest gingen voor een belangrijk deel over dit stuk. Al met al zeer geslaagd en iets om plezier aan terug te denken.
Bedankt Marja en Ruud
Heleen en Bert

40 Jarige Bruiloft

Djembe Workshop Haarlem.

De workshop Djembe gegeven door Marja en Ruud is weer een groot succes geworden tijdens ons 40-jarig huwelijksfeest. Ook al bestond de groep uit zo'n 63 personen daar draaiden Marja en Ruud echt de hand niet voor om om ons op een fantastische manier bezig te houden. Alle deelnemers hebben volop genoten en mede door deze workshop heeft dit dan ook tot een onvergetelijke avond geleid. Een dergelijke workshop is dan ook een echte aanrader voor zowel kleine als grote groepen.
Jan Peters

Bruiloft 25 jaar

Djembe Workshop Alphen aan den Rijn.

Ter gelegenheid van ons 25-jarige huwelijksfeestje heeft Maryamma voor ons een Djembe-workshop verzorgd. We wilden een feest waarbij we met onze gasten ook een beetje in actie zouden komen. Dat is goed gelukt. Ons gezelschap (zo'n 85 mensen tussen de 10 en 80 jaar) heeft genoten van het enthousiasme waarmee Marja ons de Djembe liet ontdekken. Al heel snel swingde het gezelschap er vrolijk op los en gingen we de handen goed voelen. Echt een leuke activiteit voor jong en oud. Ook als je het ritme even kwijt bent: het valt niet op als je tijdelijk afhaakt. Genoeg trommelaars om je heen die dat camoufleren. Iedereen kan dus meedoen en plezier beleven. Wij hebben van onze gasten erg leuke reacties gehad. Voor ons zelf voldeed het helemaal aan de wens om behalve lekker te eten, drinken en kletsen, ook actief te zijn met elkaar.
Rienk en Karin.

Scholen - Terug naar overzicht - HOME

Basisschool Luchtkasteel

Djembe Workshop Oostzaan.

Op dinsdag 9 augustus heeft Maryamma een djembe workshop georganiseerd voor onze BSO kinderen. Het thema was Afrika dus deze activiteit sloot hier erg goed bij aan. Leuk was ook dat Ruud en Marja in Afrikaanse kledij kwamen en het BSO lokaal in Afrikaanse stijl hadden omgetoverd. De kinderen hebben het erg naar hun zin gehad en hadden enthousiaste verhalen naar hun ouders toen ze aan het eind van de dag werden opgehaald. Het programma was ook goed afgestemd op de leeftijd van de kinderen, hierdoor bleef het boeiend voor ze. Ruud en Marja, bedankt voor de leuke workshop!
Namens de kinderen van
BSO het Luchtkasteel.

Jenny Buis-Pelzer

Stichting Weeshuis Egam Ghana

Djembe Workshop Doetinchem.

Marja en Ruud hebben wederom een geweldige workshop gegeven voor de kinderen van de basisscholen in Doetinchem, die zwerfvuil hebben ingezameld voor Support Foundation. Geweldig hoe zij in een korte tijd de kinderen kunnen leren spelen op de Djembe.
Echt een aanrader.
Tot volgend jaar ! Astrid Wenneker

Afrikadag OBS Cocon Alkmaar

Met het ritme nog in ons lijf hebben wij een prachtige workshop beleefd met Marja, Krista en Wies. Wat een fantastische ervaring! De kinderen hebben geleerd hoe het is om samen, binnen een korte tijd, een stuk op de djembes te spelen. Bedankt hiervoor!
Natascha Wittendorp
OBS Cocon Alkmaar


Afrika dag Basischool

Djembe Workshop Weert.

We hebben een geweldige laatste schooldag achter de rug. Mede dankzij jullie professioneel verzorgde workshop. De speelzaal was super aangekleed,helemaal in het thema van de djemb s. Ook de opbouw per groep was mooi om te zien en te horen,van kleuter tot en met groep 8. Iedereen vond het geweldig en er was dan ook een super inzet van elk kind. (en zelfs van de helpende ouders en leerkrachten.) De eindpresentatie buiten was een mooie afsluiting....kippenvel. We willen jullie ontzettend bedanken voor jullie aanwezigheid op onze school. CHAPEAU !
Basisschool De Zevensprong
Weert


Afrika dag Basischool

Djembe Workshop Everdingen.

Op dinsdag 29 maart hebben wij genoten van de super leuke, gezellige en zeer professionele workshop. Kinderen ( en leerkrachten..) hebben met heel veel plezier deelgenomen aan de workshop. In korte tijd een hele leuke solo ingestudeerd, die we een uurtje later aan de aanwezige ouders mochten demonstreren. Opvallend was de kindvriendelijke benadering. Kinderen voelden zich absoluut op hun gemak.. De zeer positieve correctie maakte dat ieder kind snel vooruitgang boekte en vol zelfvertrouwen het "optreden" tot een succes maakte. Echt een aanrader dus!!
Annelies ( leerkracht groep 6/7).

Djembe workshop en eindpresentatie

Wij kijken terug op een zeer geslaagde muzikale dag!
Van te voren waren er best een paar mensen die hun bedenkingen hadden, maar die waren na afloop ontzettend enthousiast! Jullie nemen iedereen mee in het verhaal, en wat ik heel belangrijk vind, je laat iedereen zichzelf zijn. Iedereen doet op zijn eigen wijze mee. Niemand doet iets fout. Deze djembe dag heeft een zeer positief gevoel gegeven, hier kunnen wij weer mee verder.
Ouders, leerlingen en collegae, iedereen heeft genoten!
Margriet Hoekstra
Directeur Daltonschool Liereland Alkmaar


Afrika dag Basischool Kofschip

Djembe Workshop Volendam.

Dinsdag 6 juli waren Marja en Ruud op onze school om voor de groepen 4 tot 8 djembelessen te verzorgen. Ook het team kreeg een workshop. De kinderen waren dol enthousiast en vonden het heel leuk! Marja kon de groepen heel goed bij de les houden! Gedurende de les werden de kinderen steeds meer opgezweept waardoor de concentratie optimaal was want iedereen wilde het beste ervan maken. Zelfs voor een kind met een spierziekte, die daardoorniet op de djembe kon slaan, hadden Marja en Ruud een 'electronisch instrument' waarop hij maar licht hoefde te slaan en er kwam al een gigantisch geluid uit! Hij vond het prachtig! We mochten 10 djembees lenen om de volgendedag te gebruiken door het team, ter afsluiting van het Afrikaproject. Tot onze verrassingkwamen ze toen weer langs om ons te begeleiden! Grote klasse ! Het was geweldig, voor het team en voor de kinderen.
Marjon Schokker, 't Kofschip.

Basisschool 't Harde

Dagvullend programma voor alle groepenmet tot slot een optreden voor de ouders.

H2 Huiswerk begeleiding

Djembe Workshop Haarlem.

Wij hebben enorm genoten van de workshop! Marja weet de juiste toon te treffen bij de kinderen. De instructies zijn heel duidelijk, en na een paar minuten zit de hele groep te swingen. Razend knap hoe ze de groep in tweeen deelt en varieert op het basis thema! Een hele fijne workshop waar alle deelnemers een enorme energie krijgen. Deze workshop is een absolute aanrader!
Jan Obbeek
Haarlem Huiswerkbegeleiding


Stichting Weeshuis Egam Ghana

Djembe Workshop Doetinchem.

Marja en Ruud hebben wederom een geweldige workshop gegeven voor de kinderen van de basisscholen in Doetinchem, die zwerfvuil hebben ingezameld voor Support Foundation. Geweldig hoe zij in een korte tijd de kinderen kunnen leren spelen op de Djembe.
Echt een aanrader.
Tot volgend jaar ! Astrid Wenneker

Waerdse tempel

Djembe Workshop Heerhugowaard.

Djembe workshop voor Tanzania in de Waardse tempel Heerhugowaard. Jongeren uit H.H.Waard Centrum organiseerden dit benefietconcert, waarvan de opbrengst volledig ten goede kwam aan hun project in Rudungai Tanzania waar ze huizen gaan bouwen voor de lokale bevolking.
Nogmaals heel hartelijk dank !sendpic