plaatje is http://www.maryamma.nl/images/background/sunrisepage.jpg css = sunrise_css.php Djembe Teambuilding

Djembe Teambuilding

Een teambuilding workshop djembe is veel meer dan alleen een beetje 'samen trommelen'. Bij de teambuilding workshop ligt de nadruk op onderlinge samenwerking en communicatie. Teambuilding refereert aan een breed scala van activiteiten met als gemeenschappelijk doel het verbeteren van de team prestaties. De djembe is als geen ander instrument geschikt om mensen met elkaar te laten samenwerken. Op ontspannen wijze wordt duidelijk wat teamgeest werkelijk inhoud.
Vraag nu een offerte aan!

Communicatie

Het spelen van de Afrikaanse ritmes is een vorm van communiceren waarbij de samenhang van de groep wordt benadrukt. De ritmes bevorderen ook de interactie tussen mensen en het geeft individuen een plaats in het geheel. Met 'het ritme' wordt hier bedoeld, het totale ritme en niet alleen de eigen partij. Er ontstaat een sterk gezamenlijk gevoel door tijdens het spelen goed naar elkaar te luisteren . Dit bereik je door logische verstand even laten voor wat het is en deel te worden van het ritme. Hierdoor gaat het ritme 'leven' en krijgen de spelers een bepaalde drive.

Muziek in Afrika

In Afrika is muziek geen uiting van individuele gevoelens maar een deel van het sociale leven en communicatie. Muziek-en-dans brengen de mensen samen bij alle belangrijke gebeurtenissen en zijn ook bedoeld om iedereen te laten deelnemen. Het hele sociale leven in Afrika is 'ritmisch' opgebouwd.
Een moeder die haar kind in slaap wiegt, een gesprek, vrouwen die maniok stampen.
De betekenis van de ritmes zijn alleen te begrijpen als je ook de cultuur erachter kent, elk ritme heeft zijn eigen verhaal.

Polyritmiek

Polyritmiek is het gelijktijdig spelen van verschillende ritmes, een soort ritmische meerstemmigheid. Deze Polyritmiek vormt het hart van de Afrikaanse muziek. De verschillende ritmes zijn voortdurend met elkaar in gesprek en vullen elkaar aan tot een geheel. Alleen de solo-djembe speler mag de overige spelers ritmisch be´nvloeden. De solist geeft tekens voor het begin, einde, versnellingen en variaties. In de workshop is dit de taak van de workshop leider.
offerte offerte offerte offerte offerte offerte offerte offerte offerte


sendpic