plaatje is http://www.maryamma.nl/images/background/daypage.jpg css = day_css.php Djembe Afrika dag voor de basisschool

Afrika Djembe dag

Al eens gedacht aan een supergave Afrika dag? De verschillende workshops zijn aangepast aan alle leeftijdsgroepen. Iedere groep krijgt een ander programma aangeboden. Voor de kleuters is er een leuk verhaal waarop ze kunnen meetrommelen. De oudere kinderen krijgen op hun eigen niveau eenvoudige maar leuke ritmes aangeboden. Op deze manier kunnen alle groepen actief meedoen aan de workshops.
Vraag nu een offerte aan!

Andere activiteiten

Mocht u een uitgebreider programma willen tijdens de Afrika dag dan bieden wij naast de djembe workshop ook andere activiteiten aan.

* Afrikaanse danslessen
* Afrikaans liedje leren
* Afrikaanse hapjes maken
* Afrikaanse maskers maken
* Een Afrika quiz

Spetterende eindpresentatie

Aan het eind van de dag is er een spetterend optreden van alle groepen voor de ouders en leerkrachten. Het toewerken naar deze presentatie stimuleert de kids om hun uiterste best te doen. De toeschouwers worden actief bij de presentatie betrokken door het bespelen van handpercussie instrumenten.
Samen maken we er een ware happening van. Wij zorgen tevens voor de aankleding in Afrikaanse sfeer, brengen professionele geluidsapparatuur mee en een begeleider op de Afrikaanse bastrommels.

Meerdaagse muziekprojecten

Hierbij wordt wekelijks lesgegeven aan dezelfde groepen kinderen. De duur van het project bepalen we in overleg. Ook hier staat het plezier van het samen muziek maken voorop,maar er wordt ook stap voor stap gewerkt aan verbeteren van het maatgevoel. Dit doen we tijdens de lessen niet alleen door het bespelen van de djembe maar ook door zingen, dansen, klappen en bodypercussie. Verder komen ook de kleinere percussie-instrumenten zoals shakers, bellen en woodblocks aan bod.

Muziek therapie

Deze muzieksessie is bedoeld voor meervoudig gehandicapte kinderen die door hun aandoening niet of nauwelijks in staat zijn zelf muziek te maken. Door gericht gebruik te maken van diverse percussie-instrumenten, variaties in tempo, volume en ritme, worden de kinderen gestimuleerd. In deze workshop ligt de nadruk vooral op het beleven van de muziek en niet zozeer op het actief meedoen. Het is indrukwekkend te zien hoe goed de kinderen reageren op deze sessies.

Basisschool de Zevensprong Weert

We hebben een geweldige laatste schooldag achter de rug. Mede dankzij jullie professioneel verzorgde workshop. De speelzaal was super aangekleed helemaal in het thema van de djembe's. Ook de opbouw per groep was mooi om te zien en te horen van kleuter tot en met groep 8. Iedereen vond het geweldig en er was dan ook een super inzet van elk kind. De eindpresentatie buiten was een mooie afsluiting, kippenvel. We willen jullie ontzettend bedanken voor jullie aanwezigheid op onze school.
offerte offerte offerte offerte offerte offerte offerte offerte offerte


sendpic