Maryamma

De naam die ik in Afrika heb gekregen is een mooie maar lastig te onthouden naam en wordt helaas vaak verkeerd gespeld zoals Marjamma, Mariamma Marianna en Marjanna. De fascinatie voor Afrika heb ik altijd al gehad. De warmte, de kleuren, het straatleven alles sprak mij aan. Het Afrikagevoel zat in mij. Toch duurde het nog een hele tijd (1997) voordat ik bij toeval in aanraking kwam met de djembe. Ik ging op les bij Victor Sams en een soort van herkenning volgde, dit is mijn muziek.

Back to the Roots 1998

Mijn eerste kennismaking met de manier waarop de muziek door professionals gespeeld werd. Daarna raakte alles in een stroomversnelling. Tijdens mijn studiereizen naar Guinee, de bakermat van de Malinke muziek, leerde ik de betekenis kennen van de muziek en zijn traditionele achtergrond. Met Famoudou Konate maakten ik een reis naar zijn geboortedorp Sangbaralla. We kwamen aan in het donker, zagen het schijnsel van het vuur en hoorden vanuit het dorp in de verte de muziek, een geweldige ervaring.

Guinee Conakry

Mijn langste periode in Guinee was zes maanden maar langer blijven was helaas geen optie. Terug in Nederland verbaasde ik mij over de dingen waar iedereen zich druk over maakt. Of de bus wel op tijd rijdt bijvoorbeeld. Naar mate de tijd verstrijkt keer je toch terug in in je oude patroon. Nu houdt ik mij bezig met het geven van lessen en workshops, een fijne manier om mijn passie aan anderen te kunnen doorgeven. Hieronder een aantal opnames van de groep Zogatigout waarin ik met veel plezier gespeeld heb.
Lafe Soko Kadan
Soli Numu Dununbe

2000

2001
1998-2003


2003
2004-2006
2005-2006
2004-nu
Workshop bij Famoudou Konate in Guinee Conakry, lessen van o.a Nansady Keita.
Reis naar Sangbaralla.
Workshop met Victor Sams in Senegal met Ibro konate en Ousmane Seye.
Wekelijks les bij Ponda O'Brien en Victor Sams, dansbegeleiding en optredens met Michel Agbodo en optredens met Victor Sams, Ousmane Seye, Ablas Solo en Ibu Sylla.
6 maanden in West Afrika Guinee Conakry, workshop bij Famoudou.
Balafoonles bij Ibu Sylla.
Gespeeld met 'Zogatigout'.
Djembe & Percussie Workshop op maat in heel Nederland


sendpic