plaatje is http://www.maryamma.nl/images/background/daypage.jpg css = day_css.php Maryamma helpt Gambia
14-07-2011 : Bouw van de Shop deel 3       Terug naar het overzicht.
We zijn weer een stuk verder. Door de regen is het niet mogelijk om er elke dag aan te werken, maar het schiet nu lekker op.

Inmiddels zit het dak erop en is er begonnen met het stucken. Natuurlijk verliep niet alles vlekkeloos. Het raam was veel te klein gemaakt, dus er moesten weer stenen uit gehaald worden. Maar inmiddels klopt het weer volgens het plan.
Het stucken wilde ze eerst uitbesteden, maar na overleg is besloten om 1 muur uit te besteden en daarvan foto`s en aantekeningen te maken. De rest van de muren gaan ze dan zelf doen. Ten eerste om er wat van te leren en ten tweede om geld te besparen.

Stucken viel de mannen wat tegen maar inmiddels zijn ze daar bijna klaar mee. Als dat klaar is gaan ze de grond egaliseren en beton storten. Zodra dat klaar is gaan de flessen doppen erop. Hoe dat moet gebeuren is nog niet bekend. Dit weekend gaan we in onze eigen werkplaats een test van 1 m2 doen om te kijken of onze bedachte methode werkt.

De family heeft inmiddels 15000 flessen doppen verzameld en gesorteerd.

Op dit moment heeft de lasser opdracht gekregen om een metalen deur te maken aan de straatkant. Ook een timmerman is bezig met het maken van een toonbank.

Als alles volgens plan verloopt is de shop binnen twee weken klaar.( maar zoals we inmiddels gemerkt hebben loopt alles in afrika nooit volgens plan)

Meer nieuws binnenkort.
Terug naar het nieuws overzicht.


sendpic