plaatje is http://www.maryamma.nl/images/background/daypage.jpg css = day_css.php Maryamma helpt Gambia
06-11-2011 : Plastic Recyclen 2       Terug naar het overzicht.
Om iets te doen met de enorme berg afval ( plastic ) voornamelijk hebben we de dames gevraagd daarmee aan de slag te gaan. Na het verzamelen van het benodigde materiaal gingen ze aarzelend en enigzins tegenstrubbelend toch aan de gang. Het begin was wat onwennig, want ja wie gaat er nou haken met plastic. Komt er zomaar een toubab met in hun ogen toch wel erg vreemde plannen.
Toch zagen ze zelf na een tijdje in dat er best leuke dingen gemaakt konden worden en dat met gratis basis materiaal...

Ook de techniek waarbij de oude plastic zakken met een strijkbout aan elkaar gesmolten worden kregen ze aardig in de vingers. Je krijgt dan een behoorlijk stevig stuk materiaal waar tasjes en vele andere dingen van gemaakt kunnen worden.

Met wol zijn de dames super handig, je kunt op de fotos het resultaat zien. Ik ben verbaasd over de mooie dingen die ze inmiddels gemaakt hebben, ook van van het plastic afval materiaal.Ik hoop van harte dat ze succesvol zijn met de verkoop ervan aan de touristen. Heb goede hoop want het resultaat ziet er fraai uit.

De volgende stap is Bakary. Een heel lieve man die zwaar gehandicapt is en voor het Senegambia hotel zijn kostje bij elkaar schraapt door tassen petjes en mutsen te haken.Het feit alleen dat hij actief is en probeerd iets te maken om geld te verdienen ( en niet alleen te bedelen ) heeft mijn bewondering.

Eens kijken of ik die de volgende keer kan motiveren om ook iets met plastic te gaan doen. Ik denk zelf aan het haken van bescherhoedjes voor de djembes. Die kan ik zelf goed gebruiken ( van hem kopen dus )en wellicht ook voor hem doorverkopen.
Terug naar het nieuws overzicht.


sendpic